I full jobb og på vei mot lege-drømmen

Med ASK Privatist på laget tør jeg drømme om å bli lege. Møt Markus Vindheim som har gått fra bunnkarakterer til seksere. 

Gikk fra
2 til 6 i naturfag

Gikk fra
2 til 6 i naturfag

I full jobb og på vei mot lege-drømmen

Med ASK privatist på laget tør jeg drømme om å bli lege. Møt Markus Vindheim som har gått fra bunnkarakterer til seksere. 

Vi er på Setermoen i indre-Troms. Her møter vi Markus Vindheim. Han er befal på Setermoen. Her har han også startet på reisen mot legedrømmen. Med på denne reisen har han tatt med seg ASK Privatist og god studieteknikk. Med ASK Privatist og gode studievaner ser jeg nå at drømmen om å komme inn på medisin er mulig, sier Markus. 

Drømmen er å bli lege, men karaktersnittet fra videregående skole sa det motsatte.

– Selvdisiplin og gode videoer hjelper meg fremover

Etter førstegangstjenesten valgte Markus å fortsette å jobbe i Forsvaret. Der fikk han også muligheten til å jobbe i Irak i et halvt år. Etter at han kom hjem følte Markus at han måtte velge om han ville satse på en karriere i Forsvaret eller gjøre noe helt annet.

Jeg jobber i panserbataljonen og der har jeg fått muligheten å jobbe mye med sanitet. Det er et veldig spennende fagfelt og det var de erfaringene som gjorde at jeg begynte å drømme om å bli lege.

– Drømmen er å bli lege, men karaktersnittet fra videregående skole sa det motsatte.

Han startet med å lese naturfag på egenhånd, og det var da han ble tipset om ASK Privatist.

– Det tipset var gull verdt. Jeg fikk en mye større forståelse av faget gjennom ASK.

Kvaliteten på undervisningsvideoene var så presise og gode at jeg ikke fikk bruk for boka engang!

– Jeg får raskt hjelp fra lærer

Markus bruker ofte fagforumet der han raskt får svar fra lærer.

– Jeg noterer alltid det jeg lurer på. Noen ganger finner jeg svaret selv eller at jeg får gode svar fra lærer i gjennom ‘Spørsmål og svar’-knappen, sier han.

Han bruker også innleveringene i de forskjellige fagene som sjekk på at han har forstått fagene. Lærerne har gitt meg konkrete tilbakemeldinger på innleveringene, som igjen gjør det lett å gjøre det bedre på neste innlevering.

– Jeg har som mål å studere i minst en time hver dag. Jeg rydder bort alt som kan distrahere meg, setter telefonen på lydløs og nedtelling for å klare å fordype meg i faget.   

For min del har disse enkle studievanene gjort at jeg kan jobbe fulltid, være med venner og ha et vanlig liv i tillegg til studiet.

Et komplett studieopplegg for privatisten

Hele faget er tilgjengelig fra første pålogging, og det heller ingen påmeldingsfrist. Undervisningen ser du så mange ganger du trenger. Du får hjelp fra faglærer 5 dager i uken, og studieplanleggeren hjelper deg med struktur. 

NYHET! Fra høsten 2021 inkluderer vi også prøvemuntlig i alle fag.

Vi tilbyr også GRATIS studieveiledning.

Hos ASK Privatist er alt tilrettelagt for gode resultater. Så hvis du har god struktur og gode arbeidsvaner, er veien til gode karakterer gjennom ASK overraskende kort.

Repetisjon er en viktig suksessfaktor

Markus prater varmt om hvor viktig det er å repetere. Notatene han gjør underveis blir uvurderlige hjelpemidler når eksamen nærmer seg.

– I tillegg til undervisningsvideoene bruker jeg notater og tankekart. Jeg har brukt mye notater fra videoundervisningen og fra lesing i pensumboka. Det viktigste med notatene er at de er enkle og at de har stor gjenbruksverdi. 

Han arbeider med både to-kolonneskjema og tankekart når han noterer. I to-kolonneskjemaene skriver han rett av forelesningene på venstre side og på høyre side noterer han egne tanker eller sammentrekninger.

– Videre lager jeg oversiktlige tankekart til hvert kompetansemål og delemne for å få større oversikt i faget. Disse har spesielt stor bruksverdi når eksamen nærmer seg. For på selve eksamen er det veldig viktig med god orden i notatene, da slipper jeg å bruke dyrebar tid på å finne frem til relevante notater.

– Du får så utrolig mye for pengene

Så langt har Markus klart å kombinere jobb og samtidig få toppkarakterer. Han presiserer at det ikke er nok å bare kjøpe fag hos ASK for så å lene seg tilbake og vente på sekserne.

– Jeg må jobbe med fagene hver dag etter jobb, i helgene og i ferier. Det er det som fungerer for meg. Å kombinere gode studievaner med videoundervisning, innleveringer og direktekontakt med lærerne på ASK Privatist, er min suksessformel.

Søndre Tollbodgate 7
9008 TROMSØ

Tlf: 48 38 60 30
E-post: info@askundervisning.no

Følg oss i sosiale media